Kadroya Alınacak Asıl İşi Yapan Taşeron İşçiler Hangileri
Hangi Taşeron İşçilere Kadro Verilecek ? Asıl İşi Yapanlar Kimleri Kapsar
Merhaba Sayın Okurlarımız. Taşeron olarak çalışan işçilerin sorunlarını az çok herkes biliyor ve bu durumun düzeltilmesi için hükumetten bir takım taleplerde bulunuluyor. Bir kaç gün önce başbakan Ahmet Davutoğlu yapmış olduğu açıklamalarda seçimlerden sonra Taşeron işçilerin sorunlarının çözülmesi yönünde çalışmalar yapacaklarını bu işçilerin kadroya alınacağının müjdesini verdi.Yapılan görüşme sonucunda belkide en dikkat çekici cümleyi Türk-iş Başkanı Ergün Atalay kurdu. Başkan tarafından söylenen söz şu şekilde olmuştur. ’’Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan ve asıl işte çalışan 100 bin dolaylarında taşeron işçilerin kadroya alınması yazılı metin haline getirildi ve kadroya alınma çalışmaları başlanacak” dedi. Bu da doğal olarak kamuda Asıl İşi Yapan İşçi Kimdir ? sorusunu karşımıza çıkardı.
Kamuda çalışan herhangi bir kurumda asıl işi yapanlar yardımcı işi yapan işçi arasında bir ayrım yapılacaktır. Peki şuan siz kamuda işçi olarak görev yapıyorsunuz diyelim. Asıl işte mi görevlisiniz yoksa yardımcı işleri mi yapıyorsunuz bilginiz yoksa bu konuda sizleri aydınlatacağız.
Geçtiğimiz günlerde kadroya alınan binlerce karayolu işçisinden yola çıkalım. Bu işi yapanlar asıl işi yapanlardır. Yani eğer karayollarında görevli yol yapım ya da diğer görevlerde bulunuyorsanız sizin de seçimlerden sonra kadroya geçme durumunuz gündemde. Peki diğer kurumlar ? Örneğin hastaneler de hangi işçiler asıl işi yapıyor ?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik‘de bu konu üzerinden bir açıklama yapmıştır. Hastanelerde görevli Tıbbı Sekreterler,Hasta Bakıcıları,Teknisyen,Radyoloji Teknikeri gibi pozisyonlarda işçi pozisyonlarında çalışanlar Asıl İşi Yapanlardır. Ayrıca hastanelerde görevli olan temizlik işçileri de her ne kadar ihale usulü çalışsalar da onlarda asıl işi yapanlar arasında yer almaktadır.
Not: Merak ettiğiniz ve asıl iş kadro durumu hakkında merak ettiğinizi yorum kısımdan sorabilirsiniz.
Kaynak:Editör
Bir önceki yazımız olan Dikkat: Yaz Aylarında Çeyrek Altın Fiyatları Yükselebilir başlıklı makalemizde 2015 Yaz Düğün Sezonu Altın Fiyatları, 7 Haziran Seçimlerinin Altın Fiyatlarına Etkisi ve Çeyrek Altın Ramazan Ayından Sonra Çıkar hakkında bilgiler verilmektedir.

Kamu yurdunda asciyim sizlerede kadro gelirmi asıl yardımcı işçiyi aydinlatirsaniz sevinirim
Musa Bey kadro gelebilir.
antrenörler asıl işi yapıp yapmadığına neden cevap vermediniz anlamıyorum orda siz istediğinize sanırım cevap veriyorsunuz gördüğüm kadarıyla
Alp Bey Gecikme İçin Kusura Bakmayın.
İstediğimize değil yetişebildiklerimize cevap verebiliyoruz.Dediğiniz gibi kadrolu olan antrenörler ile aynı işi yapıyorsanız kadro alabilirsiniz. Elbette şuan taşeron olup olmadığınızda önemli.
hala çalışıyoruz taşeron olarak geçiyoruz hizmet alımı taşeron oluyor zaten kıdemli eğitmen diye sözleşmemizde var maaşlarımız da asgari ücretin %70 fazlası sadece kadro istiyoruz tabiki
Bu kadar gündeme getirildiğine göre büyük bir kısma kadro verilecektir.
Merhaba izmirde gençlik spor il müdürlüğüne bağlı hizmet alımı antrenörü olarak 4 yıldırbu işte çalışıyorum bize kadro varmıdır asıl işi yapıyoruz sanırım ve üniversitede ege üniversitesi beden eğitimi bölümünde antrenörlük mezunuyum kadrolu antrenörler var aynı işi yapıyoruz onlar kadrolu biz hizmet alımıyız
Merhaba izmirde gençlik spor il müdürlüğüne bağlı hizmet alımı antrenörü olarak 4 yıldır çalışıyorum bize kadro varmıdır asıl işi yapıyoruz sanırım ve üniversitede ege üniversitesi beden eğitimi bölümünde antrenörlük mezunuyum kadrolu antrenörler var aynı işi yapıyoruz onlar kadrolu biz hizmet alımıyız
Merhaba izmirde gençlik spor il müdürlüğüne bağlı hizmet alımı antrenörü olarak 4 yıldır çalışıyorum bize kadro varmıdır asıl işi yapıyoruz sanırım
Ben 7 yıldır aile ve sosyal politikalar Bakanlığında bakım personeli veya hasta bakıcı olarak çalışıyorum bu durumda kadro alabiliyormuyum?
merhaba.6 yıldır b.i.t de calısıyorum.%99.9 u devletin.3 senedirde hizmet alım sözleşmesi ile 6 ayda bir girdi çıktı şeklinde çalışmaya devam ediyorum.belediyede evrak kayıt bürosunda çalışıyorum.gelebilecek herhangi bir kadrodan faydalanabilirmiyim.bordromda ise yazı işleri müdürlüğü büro personeli yazıyor.tşkler.
Çalıştığınız pozisyon ile işe alındığınız pozisyon arasında fark var. Yani gelmeyebilir ancak emin değiliz.
Büyükşehir Belediyesi cenaze hizmetlerinde gassal olarak çalışıyorum. Acaba aslı mi?Ve cenaze hizmetlerinde 2 gassal ve 5 şoför 2 definci 7 temizlikçi var hangilerini kadro kapsıyor acaba?
Huriye Hanım
Belirtmiş olduğunuz kadroda taşeron olarak mı hizmet veriyorsunuz sözleşmeli olarak mı?
Merhaba,
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Çocuk evlerinde, Ev Annesi/Çocuk Bakım elemanı olarak taşeron firma üzerinden (asgari ücretin %55 fazlası ücretle) çalışıyorum. Bizim durumumuz nedir, asıl is mi, biz de kadroya geçebilecek miyiz?
Teşekkürler
Merhaba Sema Hanım
Kadro gelme ihtimali var evet Bakanlar kurulundan çıkacak olan karardan sonra konu netlik kazanacaktır.
Ben antalya büyük şehir belediyesinde park ve bahçelerde Çavuş olarak çalışıyorum ama b sınıfı ehliyetli söfor le aynı maaşı alıyorum. Her neyse taşeronle çalışıyoruz. 3 ayda bir yok doğrudan temin yok bilmem ihale yanı daha ise gireli 1 yıl olmadı 3. Kez ihale yapıldı nere kadar bu devam eder bilmiyorum. Bizleri kadro kapsar mı biri bana yardımcı olsun lütfen. Kadroyu madroyu geçtim ben çalışmalar bir duzeltilseydi 3 ayda bir ihale mi olur. Teşekkür ederim şimdiden ilginize
Şirketin sürekli olarak ihale yapması elbette can sıkıcı bir durum. Belediyede çalışanlar için kadro gelebilir evet ama hangi alanlarda çalışanlara gelecek henüz belli değil.