Kadroya Alınacak Asıl İşi Yapan Taşeron İşçiler Hangileri
Hangi Taşeron İşçilere Kadro Verilecek ? Asıl İşi Yapanlar Kimleri Kapsar
Merhaba Sayın Okurlarımız. Taşeron olarak çalışan işçilerin sorunlarını az çok herkes biliyor ve bu durumun düzeltilmesi için hükumetten bir takım taleplerde bulunuluyor. Bir kaç gün önce başbakan Ahmet Davutoğlu yapmış olduğu açıklamalarda seçimlerden sonra Taşeron işçilerin sorunlarının çözülmesi yönünde çalışmalar yapacaklarını bu işçilerin kadroya alınacağının müjdesini verdi.Yapılan görüşme sonucunda belkide en dikkat çekici cümleyi Türk-iş Başkanı Ergün Atalay kurdu. Başkan tarafından söylenen söz şu şekilde olmuştur. ’’Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan ve asıl işte çalışan 100 bin dolaylarında taşeron işçilerin kadroya alınması yazılı metin haline getirildi ve kadroya alınma çalışmaları başlanacak” dedi. Bu da doğal olarak kamuda Asıl İşi Yapan İşçi Kimdir ? sorusunu karşımıza çıkardı.
Kamuda çalışan herhangi bir kurumda asıl işi yapanlar yardımcı işi yapan işçi arasında bir ayrım yapılacaktır. Peki şuan siz kamuda işçi olarak görev yapıyorsunuz diyelim. Asıl işte mi görevlisiniz yoksa yardımcı işleri mi yapıyorsunuz bilginiz yoksa bu konuda sizleri aydınlatacağız.
Geçtiğimiz günlerde kadroya alınan binlerce karayolu işçisinden yola çıkalım. Bu işi yapanlar asıl işi yapanlardır. Yani eğer karayollarında görevli yol yapım ya da diğer görevlerde bulunuyorsanız sizin de seçimlerden sonra kadroya geçme durumunuz gündemde. Peki diğer kurumlar ? Örneğin hastaneler de hangi işçiler asıl işi yapıyor ?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik‘de bu konu üzerinden bir açıklama yapmıştır. Hastanelerde görevli Tıbbı Sekreterler,Hasta Bakıcıları,Teknisyen,Radyoloji Teknikeri gibi pozisyonlarda işçi pozisyonlarında çalışanlar Asıl İşi Yapanlardır. Ayrıca hastanelerde görevli olan temizlik işçileri de her ne kadar ihale usulü çalışsalar da onlarda asıl işi yapanlar arasında yer almaktadır.
Not: Merak ettiğiniz ve asıl iş kadro durumu hakkında merak ettiğinizi yorum kısımdan sorabilirsiniz.
Kaynak:Editör
Bir önceki yazımız olan Dikkat: Yaz Aylarında Çeyrek Altın Fiyatları Yükselebilir başlıklı makalemizde 2015 Yaz Düğün Sezonu Altın Fiyatları, 7 Haziran Seçimlerinin Altın Fiyatlarına Etkisi ve Çeyrek Altın Ramazan Ayından Sonra Çıkar hakkında bilgiler verilmektedir.

Ben Adalet bakanlığına bağlı Türkiye Adalet Akademisinde Temizlik şirketine bağlı bir Elektrik işçisiyim.. End Meslek lisesi Elktrik diblomamla başvurarak Bulumduğum kurumda 5 yıldır teknisyen olarak çalışmaktayım.. asıl iş yüküne tabi olarak kadro hakkına sahip oluyormuyum sizce?
Merhaba ben 4 yıldır karayollların da elektrik teknisyeni olarak çalışmaktayım bize kadro gelirmiş cvb verirseniz sevinirim
Asıl iş yapıyorsunuz gibi görünüyor. Yine de açıklanacak listeyi beklemekte fayda var.
Eşim devlet hastanesinde 11 yıldır özel güvenlik görevlisi olarak çalışıyor acaba kadroya alınacakmı?Teşekkürler
Açıklanacak iş listesini bekleyiniz Nesrin Hanım. Özel güvenlik asıl iş mi yardımcı iş mi konusunda net bir bilgi yok.
Kamuda sgk da şöför olaraktan calisiyorum ben asil isi yapanniyim
Şoförlük asıl iş değil diye biliniyor fakat yine de iş listesini beklemek en doğrusu olacaktır Ramiz Bey.
Ben belediyede ilaçlama da çalışıyorum asıl ismi
Olabilir de olmayabilir de Çetin Bey, iş listesini bekleyiniz.
Ben Kültür Bakanlığı Müzesi’nde bilet gişesinde gişe görevlisi olarak çalışıyorum türsab’a bağlıyız bende kadroya geçecek miyim acaba
İş listesi açıklandıktan sonra net bir cevap verilebilir Tuğrul Bey.
Üniversite hastanesinde uyku teknisyeni olarak görev yapıyorum ama sağlık kökenli değilim bununla ilgili sorun yaşarmiyim yoksa kadroya alınırmiyim cevap verirsenin çok sevinirim geceleri uyku girmiyor gözlerime
İş listesini beklemekte fayda var, kesin bir cevap vermek şu anda söz konusu değil malesef.
Turkiye petrolleri anonim ortakliginda aşçi olarak çalisiyorum. Bu durum beni kapsiyor mu.
Yetkililerin açıklamalarını bekleyerek daha net bir cevap verebiliriz.
Ben büyüksehir belediyesi itfaiyesindeyim ve taseron itfaiye eriyim banada kadro gelirmi tesekkürler
Asıl iş yapıyorsunuz gibi görünüyor. Kadro gelebilir ama yine de yetkililerin açıklamalarını beklemek lazım Ahmet Bey.
Merhaba,bende üniversitenin laboratuvarında çalışıyorum.gıda teknikerim ama taşerona bağlı çalışıyorum.ama büro destek elemanı olarak gösterilmişiz..sizce bizim durumumuz ne olur ?
Asıl iş gibi görünmediği için kadro olmayabilir ama yine de kesin konuşmamak lazım.