İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 AÖF Tek Ders Sınavı Ne Zaman ve Şartları

02.05.2015

Açıköğretim Tek Ders Sınavına Katılmak İçin Şartlar Neler

Merhaba Sayın Okurlarımız. Geçtiğimiz günlerde bahar dönemi açıköğretim vize  sonuçları açıklanmıştı. Mayıs ayında da finalleri yapılacak olan Açıköğretim Fakültesinde okuyan öğrenciler şimdiden Tek Ders Sınavlarını düşünmeye başladı. Mezun olmanıza engel olmasın diye getirilen bu sistemin ayrıntılarını sizlere aktarmak istiyoruz.  2015 yılında AÖF Tek Ders Sınavları 27 Haziran 2015 tarihinde yapılacaktır.Ancak herkes buna katılmaya hak sahibi mi ? Yoksa bu sınava girmek için bazı özel şartlar mı aranıyor bu konu üzerinde durmak istiyoruz. Malum tek bir dersten dolayı tekrar 1 sene beklemek yerine yapılan sınava girmeye hak kazananlar başarılı oldukları halde okullarından mezun olup diploma almaya hak kazanıyorlar. Detaylara geçelim.

AÖF Tek Ders Sınavları

Tek Ders Sınavına Katılabilmek İçin:

1-Öğrencinin bu dönem için yani 2014-2015 yılı öğretim yılı Açık Öğretim kaydının yapılmış olması gerekmektedir. Aksi halde tek ders sınavlarından faydalanamaz.

2-Öğrenci okuduğu bölümle ilgili tüm dersleri almış olması ve sadece tek bir dersten başarısız olması durumunda tek ders sınavına girmeye hak kazanır.

3-Başarısız olunan dersten (DZ) (YZ) alan öğrencilere de tek ders hakkı tanınmıyor.

4-Uygulamalı derslerden olan  (laboratuvar, pratik çalışma vb dersler ) için tek ders sınav hakkı verilmez.

5-Alınan tek ders sınav notu dönem sonu sınavı notu yerine geçmektedir. Ayrıca  başarı notu, dönem içi notları ile tek ders sınav notunun yüzdelik bilgileri baz alınarak belirlenmektedir.

6-Tek ders sınavı sonucunda alınan başarı notuna göre öğrencinin harf notu, ilgili dönemde o dersten bağıl değerlendirme sonunda oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenecektir.

7-Hangi sebeple olursa olsun Tek ders sınavına katılmayan ve katılamayan öğrenciler için mazeret sınavı yapılmaz.Tek ders sınavına girmeyenler dönem sonunda aldıkları not geçerli olmaktadır.

8-Yapılacak olan Açıköğretim Tek Ders Sınavı 27 Haziran 2015 Pazar günü saat 14:00’de Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Samsun, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa ve cezaevinde olup tek ders sınavına girebilecek öğrenciler için bulundukları illerdeki cezaevlerinde gerçekleşecektir.

9-Giriş belgeleri 20 Haziran 2015 tarihinden itibaren(http://aof.anadolu.edu.tr/) adresi “Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu” linkinden ve AÖF bürolarından alınabilecektir.

Puan sistemine yine Açıköğretim sistemine giriş yaparak öğrenebilirsiniz.

AÖF TEK DERS SINAVI YAPILACAK İLLER

AÖF Tek ders yapılacak iller

 

Bir önceki yazımız olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunları Nerelerde Çalışabilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.