İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Yılı İş Güvenliği Uzmanı Maaşları Hakkında

26.04.2015

İSG Uzmanı Ne Kadar Maaş Alıyor 2015 

Merhaba Sayın Okurlarımız. Ülkemizde son zamanlarda yaşanan iş kazalarından dolayı bu mesleğe olan ihtiyacı daha da arttırmıştır. Buna bağlı olarak bir çok özel kurum artık İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi vererek insanları bu konuda bilgilendirmekte ve başarılı olanlara sertifika vermektedir. Peki ama her şirkette artık olması zorunlu olan bu İş Güvenliği Uzmanları ne kadar maaş alır ? Bu konu üzerinde bir araştırma yaptık ve sizlere detaylı bir şekilde anlatmak istiyoruz. Öncelikle şunu belirtmek istiyoruz ki bu meslek 3 kategoride incelenmektedir. A,B ve C olmak üzere 3 ayrı sınıf mevcuttur. Sınıflara göre maaşları da değişebilmektedir. En düşükleri C sınıfı alırken En yüksek maaşa sahip olanlar ise A sınıfında yer almaktadır. Şimdi detaylara geçelim.

İş Güvenliği Uzmanı Maaş

Yukarıda bahsettiğimiz sınıf ayrımında sebep ise İş Güvenliği Uzmanlarının almış oldukları eğitimin yanı sıra Şirketlerin üretimlerinde yaptıkları işten kaynaklanmaktadır. Örnek verecek olursak sağlık açısından üst düzey riskli bir şirkette A Sınıfı İSG Uzmanı çalışırken normal standartlarda 300 kişi kadar çalışan yerlerde Denetçi Uzmanlar görev almaktadır. Merak edilen konuya artık gelmek istiyoruz. Özel şirketlerde çalışan bu personellerin maaşları için hazırlamış olduğumuz bu konuda asıl önemli olan ve sizin araştırdığınız konu Maaşlar’dır.

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı ortalama olarak çalıştığı şirkette 8 BİN ile 10 BİN TL arasında maaş alabilmektedir.  Bu kadar yüksek maaş almasının sebebi ise İş Kazası yüksek olan şirketlerde çalışmasından dolayı daha fazla performans harcamasındandır. C sınıfı bir İş Güvenliği uzmanı ise 3000 TL arasında bir maaş alabilmektedir. Ayrıca B Sınıfında olanlarda iki sınıfın arasında bir maaş alabilmektedir.

Özet: Maaş farkının olmasının nedenini daha açık bir şekilde anlatalım. Örnek verecek olursak bir Kimya Sanayinde üretim yapan kimyasal maddeler üreten üretim tesisinde çalışan İş Güvenliği Uzmanları daha fazla maaş alırken daha düşük risklerde olan sektörlerden birisi Tekstil’de görev yapan İSG Uzmanı daha az maaş alır.

Maaşı Güzelmiş Bende Olmak İstiyorum diyorsanız önceden hazırlamış olduğumuz İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur okumak İçin TIKLAYINIZ

Bir önceki yazımız olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunları Nerelerde Çalışabilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.