İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2019 Memur Zamları Belli Oldu! Kim Ne Kadar Maaş Alacak?

03.01.2019

Enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından memur maaşlarına yapılacak zam da netleşti. Açıklama Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapıldı. Memur maaşlarına toplam yüzde 10,73 oranında zam yapılacak. Bunun yüzde 6,73’lük kısmı enflasyon farkından doğan tutar. Bu zam ile birlikte en düşük memur maaşı 3 bin 512 liraya yükseldi. Yapılan zamdan memur emeklileri de yararlanacak. Memur emekli maaşları da alınan maaş miktarı üzerinden açıklanan zam oranı dahilinde artışa uğrayacak. Memur emeklilerinde ise en düşük maaş 2 bin 379 liraya çıktı.

Memur Zamları Bekleniyordu

2018 yılının son aylarında en çok konuşulan konular arasında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı vardı. Enflasyon oranlarının yüksek seyretmesi zamların da yüksek olacağına dair beklenti oluşturmuştu. Kamu görevlilerinin maaşlarına yapılacak zamlar yapılan toplu sözleşmelerdeki rakamlara göre gerçekleştirilmekte. Ocak ayında öngörülen artış yüzde 4 oranındaydı. 2018’in son altı ayında enflasyon oranının yüzde 10,19 çıkması ise enflasyon farkının hesaplanmasındaki en önemli kriter. Enflasyon farkı ve toplu sözleşme oranı da eklenince kamuda çalışanlar ile memur emeklilerinin zam oranları belli oldu. Buna göre aylıklara ocaktan itibaren yüzde 10,73 oranında zam yapılacak. Bu zamlara göre bazı memur maaşları ise şu şekilde oldu;

  • Memur (Lisans – 9/1) 3 bin 749 lira
  • Öğretmen (1/4) 4 bin 701 lira
  • Polis (8/1) 5 bin 339 lira
  • Mühendis (1/4) 6 bin 236 lira
  • Müsteşar (1/4) 13 bin 258 lira

SGK ve BAĞ-KUR Emekli Zamları da Belli Oldu

Memur ve emekli maaşlarına zamların açıklanması ile birlikte SGK, BAĞ-KUR emeklilerinin zamları da belli oldu. Bu oranlara göre emekli maaşlarına yüzde 10,19 zam yapılacak. SGK ve BAĞ-KUR emeklileri de memurlara yapılacak zammın ne kadar olacağı beklentisi içindeydi. Emekli maaşlarına yapılacak olan zamlar da memur maaşları seviyesinde tutuldu. Bütün zamların açıklanması için 2018 yılının enflasyon verilerinin netleşmesi bekleniyordu. Bu döneme kadar sunulan veriler sadece tahminleri içeriyordu. Ancak ocak ayı birlikte 2018 enflasyon verilerinin netleşmesi zamların da ortaya çıkmasını sağladı. Zam beklentileri bazı tahminlerin altında kaldı. Özellikle aralık ayı enflasyon verilerinin diğer aylara göre düşük olması toplam enflasyon değerini düşürdü. Zamlar emekli tashis numarasına göre maaş alım gününde yansıtılacak. Ocak ayı içerisinde zamlı maaşların yatması bekleniyor.

 

 

 

Bir önceki yazımız olan PDR Nedir? PDR Çalışma Alanları Neler, PDR Maaşları Ne Kadar? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.