İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

İŞKUR Profil Oluşturma İşlemi Nasıl Yapılır?

26.12.2018

İŞKUR kısaltmasıyla bilinen ve asıl ismi Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü olan kurum, Türkiye’deki vatandaşların her türlü sektörde iş bulmasına destek sağlamak, istihdama olumlu bir etki sunmak, işsizliğin önüne geçme noktasında devlete yardımcı olmak gibi amaçlarla faaliyete geçirilmiş olan bir kurumdur. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İŞKUR sayesinde işverenlerle iş arayan vatandaşlar arasında bir köprü kurulur ve işe alım ile iş bulma süreçleri daha hızlı bir şekilde sürdürülür.

İŞKUR’un Görevleri Nelerdir?

Mevzuatına göre birçok görevi bulunan İŞKUR’un şüphesiz en önemli görevlerinden birisi istihdama katkı sağlamak. Bu kapsamda İŞKUR üyesi olan iş arayanlar, bu kurum aracılığıyla bir profil oluşturabiliyor ve kendilerine uygun herhangi bir iş imkanının ortaya çıkması halinde profillerindeki iletişim bilgileri aracılığıyla bu iş olanağı hakkında bilgi alabiliyorlar.

Ayrıca İŞKUR tarafından iş arayan vatandaşlara meslek danışmanlığına yönelik hizmetler de sunuluyor. Profil oluşturma aşamasından sonra İŞKUR tarafından her vatandaşa bir meslek danışmanı atanır ve bu danışmanla vatandaş arasında bilgi paylaşımı, danışmanlık gibi konularda faydalı bir iletişim ortamı sağlanmış olur.

İŞKUR’un bir diğer önemli görevi ise iş gücü yetiştirme kursları ile:

  • Herhangi bir alanda mesleki yetkinliği olmayan,
  • Çalıştığı alanı değiştirmek ya da alanında daha yetkin bir kişi haline gelmek isteyenler için uygun eğitimlerin verilmesidir.

Buna ek olarak:

  • Özelleştirilen devlet kurumlarında çalışan ve özelleştirme yüzünden işinden ayrılmak durumunda kalan vatandaşların iş kaybı tazminatları da İŞKUR aracılığıyla karşılanır.
  • İŞKUR’un sağladığı finansal ödenekler arasında işsizlik ödeneği, ücret garanti fonu, kısa çalışma ödeneği gibi maddeler de bulunuyor.
  • Toplum yararına çalışma programları, çalışma ilişkileri hizmetleri, girişimcilik programları gibi alanlarda da hizmet veren İŞKUR sayesinde iş hayatında daha bilgili, yetkin bir çalışan ve yönetici grubunun yetiştirilmesi amaçlanıyor.

İŞKUR’a Başvurmak mı İstiyorsunuz?: İŞKUR Başvurusu Nasıl Yapılır? Hangi Belgeler Gereklidir?

İŞKUR Profili Nasıl Oluşturulur?

İŞKUR kayıt işlemlerine başlayarak profilinizi oluşturmak için:

  • İlk olarak bu bölümün en altında paylaşmış olduğumuz linke tıklayın ve kayıt sayfasını açın.

  • Kayıt sayfasını açtığınızda karşınıza “üyelik sözleşmesi” bölümü çıkacak. Bu sayfada kayıt esnasında vereceğiniz bilgilerin doğru ve geçerli olduğunu, kuruma yanlış beyan sunulması halinde sorumluluğun kullanıcı olarak sizde olacağını, şifreyi kaybetmeniz durumunda meydana gelecek aksaklıklardan kurumun sorumlu olmayacağı gibi maddeleri kabul etmeniz halinde “onaylıyorum” yazısına basarak bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

  • Kayıt işlemlerine devam edebilmeniz için bu aşamada uygun boşluklara sırasıyla T.C. kimlik numaranızı, isim ve soyisim bilgilerinizi, babanızın adını, doğum tarihinizi yazın. Daha sonra “güvenlik kontrolü” başlıklı bölümde yer alan resimdeki güvenlik kodunu kutuya doğru bir şekilde yazın.
  • Güvenlik kontrolü bölümünün altındaki maddeyi okuyup kabul ettiğinizi bildiren alanı işaretleyin ve “ileri” butonuna tıklayın.
  • Eğer daha önce adınıza İŞKUR sistemi için bir kayıt oluşturulduysa “sisteme daha önce üye oldunuz” şeklinde bir uyarı ile karşılaşırsınız. Fakat ilk kez üye oluyorsanız bu noktadan sonra üyeliğinizi başlatmak için diğer aşamalar karşınıza çıkacaktır.
  • Eğer karşınıza daha önce üye olduğunuzu belirten bir uyarı çıktıysa giriş sayfasında yer alan “İŞKUR şifremi unuttum” bölümünden giriş bilgilerinizi yenilemeniz mümkündür.

  • Açılan sayfada adres bilgilerinin istendiği yere adres kayıt sisteminde yer alan bilgilere göre ülkenizi, şehir ve ilçenizi, açık adresinizi ve posta kodunuzu yazın.

  • Adres bölümünün hemen altında yer alan “iletişim bilgileri” bölümünde ev telefonu numaranızı, cep telefonu numaranızı ve e-posta adresinizi yazın. Hangi iletişim adresini tercih ediyorsanız ona yönelik seçeneği tıklayın.
  • Daha sonra bir alt kısımda yer alan bölüme giriş esnasında kullanmak istediğiniz şifreyi yazın. Şifreniz en az altı karakterden oluşmak zorundadır. Daha sonra “şifreyi yeniden girin” bölümünü doldurun ve güvenlik sorusu ile bu soru için bir yanıt belirleyin.
  • Tüm bunları yaptıktan sonra alt tarafta yer alan “üyeliği oluştur ve devam et” butonuna tıklayabilirsiniz.

  • Profil bilgilerinizi oluşturmaya başlarken ilk aşama olarak ülkenizi ve erkekseniz askerlik durumunuzu işaretleyin ve aşağıda bulunan “ileri” butonuna tıklayarak devam edin.
  • Daha sonra sisteme kayıt olurken vermiş olduğunuz iletişim bilgileri karşınıza çıkacak. Bu bilgiler doğruysa doğrudan “ileri” butonuna tıklayın, eğer güncellenmesi gereken yer varsa onları düzelttikten sonra “ileri” butonuna tıklayın.

  • Öğrenim bilgileri bölümüne geldiğiniz zaman ilk etapta “kişinin öğrenim seviyesi” bölümünü doldurun. Daha sonra “YÖK Öğrenim Bilgilerimi Göster” butonuna basarak YÖK sistemindeki öğrenim bilgilerinizin otomatik olarak sisteme girilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Eğer bu hizmet işinize yaramıyorsa kendiniz öğrenim seviyesi, okul, okul birimi, okul bölümü ve başlama ile bitirme yılı seçeneklerini doldurarak eğitim bilgilerinizi kaydedebilirsiniz. Bilgileri girdikten sonra “ekle” butonuna basmayı unutmayın.

  • Mesleki bilgilerinizi doldurmak için mesleğinizi ve bu alandaki deneyim sürenizi yazıp “ekle” butonuna tıklayın ve sonrasında “ileri” butonuna basıp devam edin.

  • İş tecrübelerinizi girerken sırasıyla iş yeri adını, bu iş yerinde çalışmaya başladığınız ve çalışmayı bitirdiğiniz tarihi, iş yeri sektörünü, pozisyonunuzu, mesleğinizi ve kısa iş tanımınızı yazıp “ekle” butonuna basın. Sonrasında “ileri” butonuna basarak profil oluşturma aşamasına devam edin.

  • İş tercihleri bölümünde çalışmak istediğiniz ülkeleri ve şehirleri seçin ve önce “kaydet” butonuna, sonra “ileri” butonuna tıklayın.

  • Bu aşamada ise pasaport ve sürücü belgesine ilişkin bilgilerinizi girin. Pasaportunuz varsa “evet” seçeneğini işaretleyin, sürücü belgeniz varsa sınıfını ve veriliş tarihini yazdıktan sonra “ekle” butonuna tıklayın. Son olarak en altta yer alan “ileri” butonuna basabilirsiniz.

  • Eğitim ve katıldığım kurslar başlığı altındaki bilgileri sırasıyla eğitim adı, belgenin verildiği tarih, belgenin türü, eğitimi veren kurumun adı ve açıklama olmak üzere doldurun. İŞKUR kurslarından faydalandıysanız “İŞKUR’daki kurs bilgilerimi aktar” butonuna tıklayabilirsiniz. Alt bölümde yer alan nitelik ekleme-çıkarma işlemini de yaptıktan sonra “ileri” butonuna basıp bir sonraki aşamaya geçin.

  • Bildiğiniz yabancı dilleri girin ve dinleme, okuma, konuşma, anlatım ve yazma seviyelerinizi yetkinliğiniz olan her yabancı dil için belirtin. Daha sonra önce “ekle” butonuna, sonra “ileri” butonuna tıklayın.

  • Sınav bilgilerinizi güncelleyin. ÖSYM’den otomatik olarak sınav bilgilerini çekmek için “sınav bilgilerini getir” yazısına tıklayın. Dilerseniz alt bölümde kendiniz de sınav bilgilerinizi girebilirsiniz.
  • Bu aşamada referans bilgilerinizi girin. Referansınızın tipini, isim soyisim bilgilerini, telefon numarasını, e-posta adresini, firmasını ve unvanını yazıp önce “ekle” sonra “ileri” butonuna tıklayın.
  • Daha sonra eklemek istediğiniz dosya varsa bunu ekleyin, bu işlemin ardından İŞKUR profiliniz oluşmuş olacaktır. “Özgeçmiş görüntüle” seçeneğine basarak oluşturduğunuz profilin detaylarını görebilirsiniz.

İŞKUR profil oluşturmak ve kayıt işlemini gerçekleştirmek için TIKLAYINIZ!

Bir önceki yazımız olan Bu Numara Kimin? Beni Kim Aramış? [ÜCRETSİZ] başlıklı makalemizde Beni Arayan Numara Kim, Bilinmeyen Numara Kime Ait ve Bilinmeyen Telefon Numarası Sorgulama hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.