İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Yılı Okul Müdür ve Yardımcısı Maaşları

22.04.2015

MEB’de Okul Müdürü Ne Kadar Maaş Alıyor

Merhaba Sayın Okurlarımız. Devlette görev alan ve okul idaresinden sorumlu olan Okul Müdürleri ve Müdür Yardımcılarının aldıkları maaş hakkında sizlere bilgi vermek istiyoruz. Bir çoğunuz okuduğunuz okulda ya da görev yaptığınız okulda Okul Müdürlerinin maaşlarını merak ediyor. 2015 Yılında müdürlere ve yardımcılarına verilen maaşlar sanıldığı kadar yüksek değildir. Hemen hemen meslekteki bir öğretmen ile aynı maaşı alan Müdürlerin Net Maaşları ve buna ek olarak nasıl maaşlarının yükseldiğini sizlere anlatacağız. İlk ve orta öğretim, Lise gibi devlet okullarında maaş dağılımına etki kadro derecesi ve hizmet yılına göre hesaplanmaktadır. Okul Müdür MaaşAyrıca çocuklu,evli olan okul müdürleri bekarlara göre maaşlarına yardım olarak ek ücret almaktadır.2015 yılında incelendiğinde 25 hizmet yılı ve 1/4  kademedeki  bir okul müdürü 2.588 TL maaş almaktadır. Aynı derecedeki bir müdür yardımcısı ise 2.587 TL almaktadır.

Yani arasında pek bir fark yoktur. Maaş farklarında değişmeye neden olan etkenler arasında Aile Geçim İndirimi diyebiliriz.

Daha önce de belirtiğimiz gibi evli ve çocuklu olanlar maaşlarına ek ücret almaktadır. Ayrıca Ek Ders Ücretleri de maaşlarına etki ediyor. Okul müdürleri okullarda derslere girerlerse girdikleri her ders saat başına da ücret almaktadır. Bu rakamlar da maaşlarına yansıtılmaktadır.

Yani yukarıda vermiş olduğumuz rakamlar bu ek ücretlerin olmadığı durumlardaki maaşlarıdır. Güzel bir maaşları var diyebiliriz. Bu yardımlar ile Maaşları 2.750 TL ile 3.100 TL arasında değişebilmektedir. Ayrıca öğretmenlikten müdürlüğe ya da müdür yardımcılığına geçenler de bu maaşlardan almaktadır.

Kaynak
Kaynak

Bir önceki yazımız olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunları Nerelerde Çalışabilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.