İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2016 KPSS Genel Kültür Güncel Bilinmesi Gereken Bilgiler

24.11.2015

2016 KPSS Genel Kültür Bilinmesi Gereken Güncel Olaylar ve Bilgiler

Merhaba Sayın Okurlarımız. Günümüzde uygulanan KPSS sınavlarında genel kültür ve güncel olaylara bağlı olarak sınavlarda sorular çıkmaktadır. Önceden üç olan güncel bilgiler sorularının altıya çıkarılmasının ardından KPSS sınavına giren insanlar artık KPSS sınavına hazırlanırken günümüzdeki güncel olayları da takip etmeye çalışıyor. Ayrıca genel kültür soruları da büyük bir önem arz ediyor. Sınava girenlerin bildiği üzere sınavdaki güncel konular kısmında sorulan 15 sorunun dokuzu vatandaşlığın anayasa idare hukuku, genel hukuk kavramları gibi yerden gelirken kalan 6 sorunun üçü güncel olaylardan diğer üçü de genel kültür olarak sınava girenlerin karşısına çıkmaktadır. Dolayısıyla artık güncel konulara olan ilgi artmaya başladı. Biz de sizler için bu yazımızda KPSS sınavında çıkabilecek türde güncel bilgi ve genel kültür örneklerini sizler ile paylaşacağız.

2016-KPSS-GENEL-KULTUR

GÜNCEL BİLGİLER SORU ÖRNEKLERİ

– 2015 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti Türkmenistan’ın Merv şehridir.

Bu tarz bir sorunun geçen yıl KPSS sınavında çıkması bekleniyordu fakat çıkmadı. O yüzden bu tarz bilgi sorularının güncel bilgiler kapsamında bu yıl çıkması beklenmektedir.

– Asıl adı Kemal Sadık Göreli olan dünyaca ünlü yazarımız Yaşar Kemal, 28 Şubat 2015’te hayatını kaybetmiştir. Yaşar Kemal’in ilk kitabı Sarı Sıcak, ilk romanı ise İnce Memed’dir. Kitaplarından bazıları Yer Demir Gök Bakır, Yılanı Öldürseler, Ölmez Otu, Akçasazın Ağaları / Demirciler Çarşısı Cinayeti, Bir Ada Hikayesi (Fırat Suyu Kan Akıyor, Karıncanın Su İçtiği, Tanyeri Horozları, Çıplak Deniz, Çıplak Ada), Binboğalar Efsanesi ve Ağrı Dağı Efsanesi’dir.

Yaşar Kemal hakkında verilen bilgilere ek olarak; iş hayatına önce gazeteci olarak çalışarak başladığını da bilmenizde fayda var. Tüm bunlara ek olarak 2015 yılında hayatını kaybeden 7. Cumhurbaşkanı olan Kenan Evren hakkında da bilmeniz gereken bazı şeyler olabilir.

– Kenan Evren, herkesin bildiği üzere 12 Eylül 1980 darbesini yapan generaldir. 9 Mayıs 2015’te hayatını kaybeden Kenan Evren, 1982 ile 1989 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı yapmıştır. 1982 Anayasası’nın kabulü için yapılan halk oylamasında Evren’in Cumhurbaşkanlığı oylanmıştır. Oylama anayasasının kabulüne evet diyenler, aynı zamanda Kenan Evren’in Cumhurbaşkanlığı’na da evet demiş oldular.

Ayrıca G-7 ve G-20 zirveleri hakkında güncel bilgiler kısmında soruların çıkmasına da bu yıl muhtemel gözüyle bakılıyor.

– G-7 Zirvesi, Berlin’de 7-8 Haziran’da Almanya’da yapıldı. G-7 ülkeleri ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve Japonda’dan oluşuyor. G-7 Zirvesi’ne Nijerya, Senegal, Etiyopya, Liberya, Güney Afrika, Tunus ve Irak liderleri de katıldı. G-20 dönem başkanlığını 2015 senesinde, görevi Avustralya’dan alan Türkiye yürütmektedir.

Genel kültür kapsamında ise; Zühre, Çolpan ve Çoban Yıldızı olarak bilinen gezegen hangisidir? tarzında bir soru gelebilir.

– Zühre, Çolpan ve Çoban Yıldızı olarak da bilinen gezegen Venüs’tür. Venüs, Güneş Sisteminde güneşe uzaklık bakımından ikinci sırada yer alırken sıcaklık bakımından da birinci sıradadır. Güneşe uzaklık bakımından 2. sırada yer almasına rağmen en sıcak gezegen olmasının sebebi ise atmosferden gelen güneş ışınlarının dışarı çıkmasına izin vermemesidir. Venüs, kendi ekseni etrafında, Güneş Sistemindeki diğer tüm gezegenlerin aksi yönünde dönmektedir

Bir önceki yazımız olan KPSS'de Düşük Puanla Atanan Bölümler Hangileri? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.