İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2016 KPSS’de Başarılı Olmak İçin Önemli Altın Kurallar Listesi

15.09.2015

2016 KPSS’ye Nasıl Hazırlanmalıyım ? Soru Mu Çözmeli  ? Konu Mu Çalışmalı ?

Merhaba Sayın Okurlarımız. 2016 yılında yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı yani KPSS’ye yine milyonlarca insan girecek. KPSS Hazırlık süreci gerçekten çok önemlidir ve belirli bir kurallar çerçevesinde hareket etmeniz gerekmektedir. Doğru kaynaklardan yararlanmalı ve eğer kursa gidecekseniz sizin için en uygun fiyatlı olanı değil sizin için en iyi bilgiyi aktaranları seçmeniz gerekmektedir. Planlı programlı bir şekilde hazırlığınızı yaparsanız ve kendinize belirli bir puan hedefi koyarsanız bu puanı alabilmek için çalışma yapmanız sizi motive etmeye itecektir. Yıl içerisinde yapılan KPSS milyonlarca insanın Kamuda görev alması,memur olması için bir umut girdiği sınav olarak da nitelendiriliyor. Ancak önünüzde uzun bir yol olduğunu ve bu yolda karşınıza çıkacak olan engelleri başarılı bir şekilde alt ederek mutlu sona ulaşabileceğinizin farkında olun. Şimdi nasıl bir hazırlık yapmanız gerektiğinden bahsedelim.

KPSS 2016 NASIL HAZIRLANMALI

KONU VE SORU DAĞILIMLARININ ARAŞTIRMASINI YAPIN

KPSS’ye girecek olan adayların araştırma yapmakta üşendikleri birinci durum bu. ÖSYM tarafından yapılan bu sınavda en azından son 10 yıl içerisinde hangi konulardan daha fazla soru gelmiş,hangi soru tipleri farklı yıllarda benzer şekilde sorulmuş bunlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu araştırmaları dilerseniz internet üzerinden yapmalı dilerseniz de Kitapçılarda satılan “Son 10 Yılda Çıkmış KPSS Soruları” kitaplarına bakmalısınız.

Son 10 yılda çıkan soruların önemi oldukça fazladır. Bu yüzden çıkan soruların tiplerine,hangi konulardan geldiklerine bakmanız sizinde çalışma yaparken hangi konulara ağırlık vermeniz gerektiği bilinci uyandıracaktır.

SÜREKLİ KONU ÇALIŞARAK VAKTİNİZİ BOŞA HARCAMAYIN

KPSS hazırlık döneminde adayların yapmış olduğu hatalardan birisi de budur. Sürekli olarak konu çalışmak. Unutmayınız ki KPSS Yazılı bir sınav değil Test olarak yapılan bir sınavdır. Bu yüzden örnek açıklamaları sorular çözmek bile çok konu çalışmaktan daha faydalı olacaktır.

Elbette sizlere hiç konu çalışmayın demiyoruz. O alanda konu hakkında bilginiz olması illaki gereklidir. Ancak fazla ayrıntılı konulara çalışmanız yerine yukarıda da belirttiğimiz gibi son yıllarda çıkmış sorulara bakmanız daha faydalı olacaktır. Yani planınızda çok konu okumak ve çalışmak değil “Çok soru çözmek” olsun. Farklı soru tiplerini göreceksiniz bu şekilde ÖSYM tarafından sorulabilmesi ihtimal olan soruların benzerlerini çözmüş olacaksınız.

MOTİVASYON OLDUKÇA ÖNEMLİ

KPSS’de en önemli konulardan birisi de şüphesiz ki. Cep telefonlarından,bilgisayarlardan ve tabletlerden girdiğiniz sitelerde atamalar hakkında farklı farklı bilgiler yer almaktadır.(Bizde dahil.) Atamalar için verilen haberler illaki bir kısmın moralini yükseltecekken bir kısmın moralini de alt üst edecektir. Zaten kadro az çalışsamda atanamayacağım gibi bir düşünceye kapılıp kesinlikle çalışmanızı yarım bırakmayınız.

DOĞRU KURSU BULUN

KPSS’ye hazırlanırken çoğu insan fazla para vermekten kaçınıyor. Merdiven altı olarak eğitim veren ve 2-3 ay size ders gösterdikten sonra eğitimi bırakan ve öğrencileri kendi başlarına çalışma yapmasına yönlendiren eğitim kurumlarından kaçının. Bu şekilde bir eğitim olmaz.!

Elbette burada sadece eğitim kurumlarına yüklenmek olmaz. Çünkü KPSS hazırlık süresi boyunca Kursun size katacağı %40 ise geriye kalan %60’lık bir yük sizin omuzlarında olacak. Kurstan çıktıktan sonra cafelerde ya da farklı yerlerde zaman öldürmek yerine konu işlendiğinden sonra sıcağı sıcağına konu hakkında sorular çözmeniz konuyu pekiştirmenize fayda sağlayacaktır.

FARKLI KAYNAKLARDAN ÇALIŞIN

Bir eğitim kurumuna yazıldınız ve size verilen kaynakların yeterli olacağını düşünüyorsanız Sınav sonucunuzda hüsranla karşılaşmaya hazırlıklı olun. Çünkü tek bir kaynak yeterli değil. Farklı çok sayıda kaynaklardan sorular çözün. Unutmayın ki farklı kaynaklarda bulunan sorular farklı öğretmenler,eğitimciler tarafından hazırlanıyor. Yani ne kadar farklı kaynaktan soru çözerseniz KPSS’ye girdiğinizde o kadar yabancılık çekmezsiniz.

ANLAMADIĞINIZ KONULARDA SORULAR SORUN

Eğitim kurumuna yazılın ya da yazılmayın. Bir eğitimci bir öğrenciye ya da sınava hazırlanan adaya yardım etmek için var. Bunun bilincinde olun. Kesinlikle çekinmeyin ve sorunuzu sorun. Kafanıza takılan tüm sorularınızı birer birer açık bir şekilde sorup yardım alırsanız içinizi kemiren o sorulardan kurtulmuş olur cevap bulmuş olursunuz.

Kaynak:Editör
kaynak

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.