İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

KGF Kredisi Nedir ve Nasıl Alınır?

24.07.2017

Çağımızın getirdikleri ile birlikte kobiler için kredi sistemi de yeni fırsatlar ile birlikte gelişmeye devam ediyor. Sistemde uzun zamandır var olan KGF, yapılan yenilikler ile birlikte daha güçlü bir hale gelerek kobilerin yüzünü güldüren kredi uygulamaları arasında yer alıyor. Son dönemlerde çoğu bankanın gündeminde yer alan KGF nedir ve nasıl kullanılır gibi soruların yanıtını makalemizin devamında bulabilirsiniz.

Kısa adıyla KGF olarak bilinen Kredi Garanti Fonu, kredi çekmek istediği halde teminat koşullarını yerine getirmeyen kobilere ve kobi dışı işletmelere kefil olarak anlaşmalı bankalardan kredi kullanmasını sağlamaktadır. 1993 yılında kurulan KGF, kobilerin finansmana erişmesine yardım etmektedir. Teminat gücü olmayan kobilere kefil olmak temel amaçlarından birisidir. Türkiye ekonomisinin güçlenmesi için kobilerin güçlenmesini amaçayan KGF aynı zamanda kobilerin verimliliğinin arttırılması konusunda da çalışmalarını sürdürmektedir.

KGF Kefalet Türleri

KGF olarak üç tür kefalet sunulmaktadır. Bunlar; banka talepli kefaletler, risk paylaşımına dayalı kefaletler ve doğrudan ödemeli kefaletler olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Kobi başına kefalet limiti ise 1 milyon TL olarak belirtilmiştir. Ayrıca Eximbank ihracat kredileri için ise münhasıran veya ilave kefaletlerde kobi başına 2 milyon TL kredi limiti bulunmaktadır. TÜBİTAK, KOSGEB, TTGV gibi kuruluşlar için ise KGF öz kaynaklarından KOBİ başına verilen kefalet limiti ile sınırlı olmak üzere 1 milyon TL ile sınırlıdır.

KGF’nin kefalet verdiği bankalar arasında ülkemizde faaliyet gösteren birçok banka yer almaktadır. Dolayısıyla çok sayıda bankanın da KGF kredisi veren bankalar arasında yer aldığını söylemek mümkündür.

KOSGEB Geri Ödemeli Destekleri, KOSGEB Destek Programları kapsamına dahil olarak verilmekte olan destekler için kobiler için KGF tarafından kefalet sağlanarak verilen desteklerdir. Kefalet vadesi ise kefillikten itibaren altı aydır.

TÜBİTAK desteği ise KGF tarafından yenilikçi teknolojik ürün geliştirmeye, araştırmaya ve ekonomik değeri olan projelere sahip kobilere TÜBİTAK tarafından yapılacak olan ödemelerin teminatının sağlanmasıdır.

KGF Eximbank Kredisi ise Türk Eximbank tarafından uygun görülen kredi başvuruları için kredi riskinin %100’ü oranında KGF kefaleti sağlamaktadır. Kefaletin vadesi konusundaysa Eximbank kredisinin vadesi esas olarak belirlenmektedir. En önemli başvuru koşulu ise bu krediye başvuracak olan firmanın ihracatçı ve aynı zamanda ülkeye döviz kazandıran faaliyeti olan kobi olması durumudur.

Tüm bunlar ile birlikte KGF fonunun Ziraat Bankası, ING Bank, Vakıfbank, Akbank, Şekerbank, Türkiye İş Bankası, YapıKredi, Denizbank, TEB gibi hemen hemen tüm bankalarla anlaşmalı olduğunu belirtebiliriz. Ayrıca KGF kredisi almadan önce KGF kredisi konusunda deneyimli ve uzman bir bankayla çalışmak da çok önemlidir. Son dönemlerde ise bu alanda kendini ortaya çıkaran bankaların araştırılması yapılarak KGF kredisi başvurusu yapılabilir.

Bir önceki yazımız olan Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur Hapis Cezası Var mı? başlıklı makalemizde Banka Kredi Borcundan Dolayı Hapis Cezası 2017, Kredi Borcu Ödenmezse Haciz Cezası ve Kredi Borcu Ödenmezse Maaşa El Konulması hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.