Çağrı Merkezi Hizmetleri KPSS Atama Puanları 2020
Yeni gelen sistemler doğrultusunda birçok alanda çağrı merkezleri kurulmaya başladı. Müşterilere ve kullanıcılara bilgi verme veya acil durumlarda yardımcı olma gibi görevleri telefon başında yerine getiren çağrı merkezlerindeki artış eleman ihtiyacını da beraberinde getirdi.
Eskiden çok küçük bir sahada iş yapan çağrı merkezi hizmetleri, şimdilerde gerçekten çok geniş bir alana hükmetmeye başlamış bulunuyor. Hem özel hem de devlet kurumlarında hizmet veren çağrı merkezlerinde çalışacak kişiler kurumun işe alım politikasına göre belirleniyor. Biz bu yazımızda devlet kadrolarında çağrı merkezi personeli olarak çalışmak isteyen kişileri ilgilendiren önemli bir konudan bahsedeceğiz. O da, çağrı merkezi hizmetleri bölümü kpss atama puanları. Siz de 112 çağrı merkezi kpss atama puanları 2020 yılında kaç oldu diye merak ediyorsanız bu yazıyı inceleyebilirsiniz. Ayrıca makalemizde başvuru yapacağınız bu işin detaylarını ve sizlere sunduğu fırsatları da bulabilirsiniz.
İçindekiler
Çağrı Merkezi Hizmetleri KPSS Atama Puanları Kaçtır?
Birçok kişiye şaşırtıcı gelse de devlet kurumlarında çağrı merkezi hizmetleri KPSS atamaları ile gerçekleşiyor. Yani 112 acil servis veya İçişleri Bakanlığı’na bağlı kuruluşlar gibi devlet kurumlarında çağrı merkezi personeli olarak çalışmak isteyen kişilerin kamu personeli seçme ve yerleştirme sınavına girmesi gerekiyor.
Çağrı merkezi atama puanları her yıl yeniden açıklansa da genel olarak hiç değişmiyor. Yani 2020 çağrı merkezi atamaları için istenilen puanlar geçtiğimiz yıllara benzer diyebiliriz. Bu puanlar çok yüksek ihtimalle önümüzdeki yılda aynı şekilde seyredecektir.
Çağrı merkezi hizmetleri kpss taban puanları 70’ten başlar diyebiliriz. Yani açılan kadrolarda 112 çağrı merkezi hizmetleri atama listesinde yer almak istiyorsanız KPSS’den en az 65-70 arası bir puan almalısınız.
Yalnız şunu belirtelim. Çağrı hizmetleri atama puanları çalışılacak kuruma göre değişiyor. İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kadroların büyük bir kısmına KPSS puanı yüksek kişiler başvurduğu için işler biraz zorlaşıyor diyebiliriz. Bu nedenle İçişleri Bakanlığı KPSS çağrı merkezi atamaları sürecinde başarılı olmak istiyorsanız sınavdan 85-90 arası bir puan almayı hedeflemelisiniz.
Çağrı merkezi atamaları 2020 yılı için kaç kişiyi kapsayacak henüz bilmiyoruz. Ama dünyanın içinde bulunduğu süreç düşünüldüğünde uzaktan erişimli her sektöre talebin artacağını söyleyebiliriz. Bu da çağrı merkezi hizmetleri veren uzmanlara daha çok ihtiyaç duyulabileceği anlamına geliyor. Eğer siz de bu alanda çalışmak istiyorsanı bir an önce KPSS’ye çalışmaya başlamanızı öneririz.
KPSS Sonrasında Çağrı Merkezi Atamaları Süreci Nasıl İşliyor?
Çağrı merkezleri için uygun koşullara sahipseniz ve KPSS’den yeterli puanı aldıysanız sizi görüşmeye, daha doğrusu mülakata, çağıracaklardır. Sizinle birebir görüşerek diksiyon ve hitabet gibi önemli hususlara bakacaklardır. Burada da uygun koşulları sağlayabilirseniz en kısa zamanda işe başlayabilirsiniz. Bu arada belirtmeden geçmeyelim. KPSS puanı yüksek olan adaylar mülakatta da ön plana çıkıyor.
Tabii çağrı merkezi uzmanı kadrosu açılan her yerin başvuru koşulları birbiriyle aynı değil. Bu noktayı da belirtmekte fayda var. Örneğin; 112 acil yardım çağrı merkezinde çalışacaksanız bunun için sizden ilk beklenilen sağlık yüksek okulunu bitirmiş olmanızdır. Ayrıca iki yıllık çağrı merkezi hizmetleri bölümü ön lisans programından mezun olanlar da bu alanda çalışmak üzere KPSS’ye girebilirler.
Çağrı Merkezi Hizmeti Ne İş Yapar?
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, çağrı merkezleri birçok alanda bulunmaktadır. Acil servis ambulans hattı, kurum ve kuruluşların yardım ve destek hattı, hastane başvuruları için hizmet veren hatlar en sık kullanılan çağrı merkezi hizmetlerine örnek olarak verilebilir. Burada çalışan uzmanlar gelen telefonları cevaplayarak hattın diğer ucundaki kişinin sorunlarına çözüm getirmeye çalışırlar. Acil servis çağrı merkezinde görevli olan kişiler acil durumda olan vatandaşlara en hızlı yardımı ulaştırmak için çalışırlar. Kurum ve kuruluşların yardım ve destek hattında çalışan kişiler arayan vatandaşların sorularını dinleyerek en doğru cevapları vermek ve kişilerin işlemlerini gerçekleştirmekle yükümlüdürler.
Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü İş İmkanları
Çağrı Merkezi Çalışanları Personeli Maaşları
Bir önceki yazımız olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunları Nerelerde Çalışabilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.